Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny utrustning på Chicago

Foto: ALN
Per Fromell hoppas på Mr Chicago idag. Foto: ALN

Per Fromell gör småjusteringar i utrustingen när Mr Chicago jagar första årssegern på Åby idag.
I ett hårt silverlopp ska man inte nonchalera Örebrohästen.

Publicerad:

 

Två lopp i kroppen har Mr Chicago (V75-1) inför dagens uppgift och visst ser tränaren Per Fromell ganska optimistiskt på tillställningen.
– Han står i alla fall lugnt och fint i transporten, sedan får vi hoppas att han tänder till och vill springa i loppet, säger han.
 
– Jag tycker faktiskt att Mr Chicago har gått bra i båda loppen på sistone. Visserligen gick han i spets på Färjestad, men då var formen inte på topp och då han haft full form innan har det mest strulat i loppen. Senast sprang han 1.10 första 1.500 meterna och då skulle han ut i tredjespår när 500 meter återstod. Det förstår man ju själv vilken bra insats det var och min häst har ju flera 1.10-tider att se tillbaka på.
 
Barfota runt om blir det som vanligt, men när det gäller huvudlaget kommer Per Fromell att ändra en del detaljer. 
– Hästen har haft en sådan där amerikansk huva i de två senaste starterna, emn idag blir det helstängt med hål i. Hästar som har varit med ett tag tänder till när man ändrar något och det här blir första gången med denna variant. I Amerika har han självklart haft helstängt huvudlag, men det här blir något nytt.
 
Rent taktiskt hoppas Per på främst en sak.
– Att komma förbi ettan från start. Visst är det bra hästar med  i loppet, men det är inte så många av de andra som sprungit 1.10 flera gånger, säger Per Fromell.
FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.