Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya äventyr för Oasis Bi

Foto: Matilda Öhrman/Travronden
Oasis Bi siktas mot nya äventyr utomlands. Foto: Matilda Öhrman/Travronden

”Världsomseglaren” har lite saker i kikaren under vintern.
– Det kan bli ännu en Frankrikeresa för Oasis Bi, avslöjar tränaren Stefan P Pettersson. 

Publicerad:

Den nioårige Mantorphästen kommer närmast från en tredjeplats i VM-loppet på Yonkers och även om hästen är känd för sitt flängande världen över finns det för tillfället inga utstakade lopp åt Oasis Bi
– Närmast väntar kanske lite avelsbestyr. Vi ska i alla fall kolla och se om han gillar att hoppa upp på bocken för vi har fått en del förfrågningar från kompisar och stoägare i regionen. Hästen har visserligen gammal stam, men det verkar som att det finns intresse för hans exteriör och slagtåliga kropp, berättar Stefan P Pettersson. 

Tävlingssäsongen ligger som sagt var på is ett litet tag, men snart börjar vintermeetinget i Paris och där vill många vara med och tälja guld. Stefan P Pettersson och kretsen kring Oasis Bi också.
– Det är en ren nostalgisk grej. Det är klart att vi inser att Oasis Bi inte har så stora möjligheter att tjäna stora pengar i Prix d'Amérique, men det struntar vi i. Vi får starta där och vi tycker det är så rasande roligt den där Pd'A-veckan att det mycket väl kan bli tal om en runda till. Om det blir så åker vi ner direkt till huvudloppet och inte som vi gjort de tidigare åren.

Oasis Bi var trea i såväl Prix d'Amérique som Prix de Belgique 2016, men i år var han oplacerad i båda loppen. Oasis Bi har tagit en seger i år och tjänat 2 466 541 kronor. Totalt har han vunnit 18 gånger och sprungit in 17 810 464 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.