Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya hästar klara för Åby – nu hoppas Pedersen på "Ludde" och Lionel

Foto: Mia Törnberg
Jon Walter Pedersen. Foto: Mia Törnberg

Propulsion, Readly Express och Platon Face var klara sedan tidigare. Nu presterar Jon Walter Pedersen fyra nya namn till Åby Stora Pris – och hoppas härnäst på Lionel och Rajesh Face.
– Det är de två som är närmast, säger Åbytravets sportchef.

Publicerad:

Kvartetten i fråga är Zenit Brick, Call Me Keeper, Mindyourvalue W.F. och fyran från årets upplaga av Harper Hanovers lopp, Franck Leblancs Coquin Bebe, skriver Expressen. Med Call Me Keeper klar har Daniel Redén därmed två hästar i storloppet och det kan bli en tredje. Dessutom kan Lutfi Kolgjinis Platon Face få sällskap av en stallkamrat.
– Det stämmer. Lionel och Rajesh Face är de två som är närmast just nu. Jag hoppas på att få svar i dag eller i morgon, säger Jon Walter Pedersen till Travronden.

Lottning om friplats

Sju hästar klara betyder fem lediga platser och en av dessa går – om ägarna till hästen så önskar – till vinnaren av Summer Meeting Stayer, en löpningsserie med fyra stayerlopp som avslutades i och med Malmö Stads Pris på Jägersro på tisdagen. Vem som erbjuds platsen står dock inte klart, samtliga fyra lopp såg nämligen olika segrare (Slide So Easy, Tuxedo Bi, Volocity de Vie och Reckless) och ingen av dessa hästar samlade poäng i något av de andra loppen.
– Därför kommer vi att lotta hästarna för att se vem som får platsen. Tackar ägarna nej går turen vidare till nästa. Det kommer att bli klart under morgondagen.

Åby Stora Pris körs lördagen den 11 augusti över 3.140 meter. Två miljoner kronor väntar vinnaren.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.