Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya hästkrafter på Hagmyren

Foto: Hagmyren
På plats var fr v Lennart Wilhelmsson ordf NHT, Mattias Frick v ordf NHT, Bengt Wiberg kommunchef Hudiksvalls Kommun, Mikael Löthstam ordf kommunstyrelsen Hudiksvalls Kommun, Sven-Olov Borg Sektionsansvarig SMK Hälsinge och Joakim Palm Ordf SMK Hälsinge.
 Foto: Hagmyren

Hagmyren satsar på nya hästkrafter och på travbanan i Hudiksvall ska man bygga en motorbana där man ska kunna köra både Folkrace och Rallycross på.

Publicerad:

Motorklubben SMK Hälsinge och Norra Hälsinglands Travsällskap hade i tisdags pressträff på Hagmyrens travbana där framtidsplanerna presenterades.

– Ända sedan vi fick frågan av SMK har vi jobbat stenhårt från båda håll för att detta ska bli möjligt. Det känns otroligt skönt att det nu blir verklighet och vi ser alla positivt på framtiden. Vi som har jagat alternativa arrangemang i flera år tände till direkt och såg möjligheten att utveckla vår anläggning, säger Mattias Frick, vice ordförande i Norra Hälsinglands Travsällskap.

Detta kommer bli den första permanenta motorstadion i Sverige som ligger på en travbana. Banan som kommer att bli ca 940 meter lång och 10-12 meter bred håller Rallycrossmåt och en SM-tävling är målet för gänget på Hagmyren.

– Detta är ett lyft för motorsporten i hela länet. Nu kommer vi att under flera år kunna utveckla motorsporten och med den här anläggningen få möjlighet att arrangera stora motortävlingar, säger Sven-Olov Borg i SMK Hälsinge i pressmeddelandet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.