Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya insättningsregler på atg.se – redan på måndag

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Den 1 januari 2019 träder den nya spellagen i kraft vilket bland annat innebär nya insättningsregler för kunder hos alla spelbolag som verkar på den svenska marknaden. ATG väljer att implementera de nya gränserna på atg.se nu på måndag, den 24 september.

Publicerad:

Redan vid nästa insättningstillfälle måste alla ATG:s kunder välja sin insättningsgräns per dag, vecka och månad.
– Insättningsgränser är ett verktyg som hjälper kunderna att ha kontroll på sitt spelande. Det är ett lagkrav från den 1 januari 2019 men som det schyssta spelbolaget vill vi erbjuda våra kunder möjligheten redan nu, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG
 
FAKTA:
Från och med 1 januari 2019 är det ett lagkrav att alla måste registrera sina spel samt sätta en insättningsgräns.

Insättningsgränsen är ett verktyg som hjälper kunder att ha kontroll över hur mycket pengar de sätter in på sitt ATG-konto under en viss tid. Insättningsgränsen ska sättas per dag, vecka och månad.

Dagsgränsen gäller 00.00-24.00, veckogränsen gäller måndag kl 00.00 - söndag kl 24.00, ånadsgränsen gäller den första dagen i månaden kl 00.00 till den sista dagen i månaden kl 24.00

När en gräns är uppnådd kan det inte sättas in mer pengar under aktuell kalenderperiod. Om gränsen sänks börjar den nya gränsen gälla direkt. Om gränsen höjs börjar den nya gränsen däremot att gälla först under nästa kalenderperiod (dag, vecka, månad). Dock alltid tidigast efter 72 timmar.

Mer information finns på ATG:s hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.