Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya planen: Inget VM-lopp för Elias

Marc Elias skulle ha kört Norton Commander i VM-loppet. Nu är det bestämt att lärlingen stannar hemma.

Publicerad:

Norton Commander befinner sig just nu i Berlin tillsammans med skötaren Nick Elving. I kväll går nästa flyg vidare mot USA där fyraåringen representerar Tyskland i VM-loppet nästa lördag. Marc Elias var den som skulle ha kört fuxen men så blir det alltså inte. Istället är det pappa Conrad Lugauer som gör resan till Yonkers.
– Tanken var att Conni skulle ha kört Campo Bahia i Europaderbyt men nu kom han ju inte dit. Då gör vi så här istället. Jag har både lärlings- och ungdoms-SM att köra på Åby den helgen, säger Marc Elias.
På Åby jagar Elias sin första SM-seger.
– Jag har varit tvåa och trea i ungdoms-SM och i lärlings-SM har jag bara fått pengar med mig. Det är sista chansen för mig i ungdoms-SM.
Vad tror du om Norton Commanders uppgift?
– Han är den hästen som har minst rutin. Samtidigt har han varit trea bakom Who’s Who och Milliondollarrhyme - det är elithästar. Jag tror inte vi behöver vara rädda för amerikanerna heller. Ofta när det är längre distans så är de inte lika bra. Det finns en chans att vinna, för han är ju med i loppet. Men i första hand är vi glada om han blir trea-fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.