Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya rutiner vid omstart

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Vingen kommer i fortsättningen vara utfälld vid omstart. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Från och med i morgon kommer de bli nya rutiner vid omstart bakom bilen. Istället för att lämna fältet kommer bilen i framtiden sakna ner med vingarna ute för att samla upp fältet.

Publicerad:

Den nya metoden har testats på Solvalla sedan i december med ett positivt utfall. När det nu blir omstart kommer startbilen avbryta sin acceleration och därefter minska farten under 300-400 meter med vingarna ute så att fältet samlas upp.

– Som det har varit hittills har vissa hästar varit väl ivriga och bara rusat iväg när det blivit omstart. Nu när vingarna blir kvar ute kan den som har en lite het häst vara kvar vid vingen och lugnt ta upp sin efter att de andra hästarna har tagits upp och vänt, säger Svensk Travsports domarbas Staffan Falk i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.