Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya spelregler hos ombud

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Katarina Widman, ATG. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Vid årsskiftet träder en ny lag i kraft som gör att spelare i butik måste visa upp giltig ID-handling. Redan från första november har ATG valt att införa registrering.
– Eftersom allt spel samlas på ATG-kontot blir det omöjligt att gå miste om en vinst, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG.

Publicerad:

Tidigare har du som spelare i butik kunnat lägga dina vad utan att visa upp legitimation. Vid årsskiftet träder en ny lag i kraft vilket gör att alla spelare som spelar i butik måste visa upp giltig ID-handling. ATG tjuvstartar med att redan den första november införa kravet.
– Det finns direkta fördelar för kunden. Eftersom allt spel samlas på ATG-kontot blir det omöjligt att gå miste om en eventuell vinst. Det blir också enklare för spelaren att få en översikt och koll på sitt spelande, säger Katarina Widman, försäljningschef på ATG.

I praktiken innebär förändringen att kunden alltid måste legitimera sig innan de lägger ett spel hos ett ombud. Första gången kunden visar legitimation sker en registrering. Därefter ska man också visa legitimation varje gång man spelar. De som spelar online på atg.se berörs inte av de nya reglerna eftersom de redan har registrerat sina kunduppgifter.

Lagkravet träder i kraft först vid årsskiftet, men ATG väljer att starta två månader tidigare. Med motiveringen att kunden ska ha mer tid att ställa om inför förändringen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.