Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nygammal vd på Umåker

Foto: Foto: Petri Johansson/Kanal 75
Robert Karlsson under sin tid som vd på Solvalla. Foto: Foto: Petri Johansson/Kanal 75

Västerbottens Travsällskap har tillsatt Robert Karlsson som ny verkställande direktör. Karlsson var vd för Umåker under åren 1995-2002 och gör nu alltså comeback.
- Vi ska inte vara några passiva kravmaskiner, utan istället med hårt arbete visa att vi är värda det vi får, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Robert Karlsson, som är civilekonom, inledde sin karriär inom travsporten som generalsekreterare för Riksförbundet för Sveriges Travhästägare. Efter åren som vd på Umåker fortsatte han som sportchef och senare vd på Solvalla. Han slutade där 2006 och de senaste tio åren har han haft vd-uppdrag inom det privata näringslivet, jämsides med sitt jobb som löpreferent på Umåker. 
– Jag brinner för travsporten i allmänhet och Umåker i synnerhet, vilket jag ser som en förutsättning för att lyckas, då detta inte är något vanligt vd-uppdrag. Travsport är helt enkelt fantastiskt roligt, vilket också är anledningen till att jag valde att hoppa på. Både travsporten i stort och Umåker står inför stora utmaningar de närmaste åren. Att aktörerna i vår landsända måste ges goda förutsättningar för överlevnad är en självklarhet, men vi ska inte vara några passiva kravmaskiner, utan istället med hårt arbete visa att vi är värda det vi får, säger Karlsson i ett pressmeddelande och fortsätter: 
– Min definitiva ambition är att försöka sätta högre fart på hjulen. I en liten organisation är det helt avgörande att alla bidrar, och det känns bra att veta att jag kommer att ha goda medarbetare. Mitt stora kontaktnät i branschen kommer förhoppningsvis också att vara till nytta. I helgen kör Umåker sin största helg för året och där kommer jag i vanlig ordning att tjänstgöra som löpningsreferent och intervjuare, men redan veckan därpå tuggar vd-arbetet igång successivt. Får väl inleda som jag brukar inleda loppreferaten: ”Vi är igång”, avslutar Robert Karlsson.

Katarina Hampusson, styrelseledamot och ansvarig för rekryteringsgruppen är mycket nöjd med att kunna tillkännage att Robert Karlsson har utsetts till ny vd:
 – Att utveckla dagens travarenor är en komplex verksamhet då kärnverksamheten travtävlingar måste kompletteras med försäljning och affärsmannaskap. Dessutom finns ett antal intresseföreningar att ta hänsyn till då de har en avgörande betydelse för travets utveckling, med andra ord behövs det en ledare med erfarenhet från flera områden, och det har Robert, säger Katarina. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.