Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyheter på Onsdag Xpress

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Onsdags Xpress ändrar lite i upplägget. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Till nästa veckas V86-omgång, 9 april, som delas mellan Solvalla och Åby, kommer att det att presenteras en hel del nyheter. Främst för att göra det lite mer anpassad till banpubliken.

Publicerad:

De största förändringarna som kommer att ske är att tävlingarna kommer att starta fem minuter tidigare, 19.00 istället för 19.05 och det blir en del ändringar i spelformerna.

– Onsdag Xpress har fått höga betyg från TV-publiken, men låga betyg från banpubliken. Då ska vi självklart behålla det bra och förändra det dåliga. Det här blir delvis en tillbakagång till en ”vanlig” tävlingsdag och därmed lugnare och bättre för de flesta på banorna, skriver Per Wetterholm, biträdande sportchef på Svensk Travsport i pressmeddelandet.

Förändringarna som kommer att ske är:
* Starttid för V86 tidigareläggs fem minuter, från 19.05 till 19.00. Därmed frigörs fem minuter. Två minuter läggs in före Dagens Dubbel, vilket ger spelarna till denna spelform några extra viktiga minuter. Tre minuter läggs in i schemat efter sista V86-avdelningen, vilket ger mera tid för redovisning av resultat och utdelningar.
* V5 utgår.
* V65 körs enbart på Solvalla.
* V4 körs enbart på Åby/Jägersro/Bergsåker.
* Banorna producerar sin egen sändning i intern-TVn.

Dessutom har ATG ansökt om att höja jackpotgränsen från 10 kr till 15 kr och det beslutet kommer i början av den här veckan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.