Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt hos Goop

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Björn Goop har fått in två intressanta nyförvärv och det är ingen vild gissning att det är Frankrike som det siktas mot.

Publicerad:

Sjuåriga Monas Invercote (e. Viking Kronos) har firat stora framgångar i Frankrike de två senaste vintrarna. Hon har vunnit tre lopp i trikolorens land och tjänat över en miljon kronor. Nu har tränare och ägare Hans Östberg satt hästen i träning hos Björn Goop efter en sejour i Sverige under sommaren och hösten. Totalt i karriären har Monas Invercote tjänat två miljoner kronor och vunnit nio lopp på 72 starter.
Det andra intressanta nyförvärvet är Tokio Hotel Hall, som nästintill kan kallas miljonär. Drygt 50.000 kronor har han kvar till den gränsen och efter ägarbyte har hästen gått från Vincent Martens till Björn Goop. I Sverige tränades Tokio Hotel Hall av Ulf Stenströmer och Björn Goop har kört sexårigen vid flertalet tillfällen. Fem starter så här långt i Frankrike har inneburit en seger och drygt 150.000 kronor intjänat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.