Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt mardrömsbesked för Hellstedts montéstjärna

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Yoggi Composite och Jenny Brunzell. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Yoggi Composites väg tillbaka var lång. Bara veckor efter comebacken berättar Jan Hellstedt att hans ögonsten är skadad på nytt. – Det är samma skada igen, säger tränaren.

Publicerad:

Efter fjärdeplatsen i Montéeliten under Elitloppshelgen i fjol stod det klart att Yoggi Composite (e. Quaker Jet) skulle bli borta från tävlingsbanan länge på grund av en skadad böjsena. Comebacken dröjde nästan ett år – men väl på Solvalla 24 april i år visste glädjen inga gränser när Hellstedts sexåring vann på ett övertygande sätt i sin återkomst. 
Den lyckan blev kort. I lördagens start i Örebro kunde Yoggi Composite inte infria det tunga favoritskapet och redan under loppet började Hellstedt ana oråd. 
– Nu är jag ledsen. Han hängde och bröt hela loppet och gick inte att känna igen jämfört med debuten. Han bräckte helt enkelt, och man säga att han genomförde loppet storstilat som tvåa. Efteråt syntes det ganska väl att böjsenan hade gått igen, säger Hellstedt.
Trots det tunga bakslaget siktar tränaren på en ny comeback. Planen är att på sikt att återigen flytta upp hästen till Caroline Holm för simträning.
– Jag tycker så mycket om den här hästen och han är så bra att han måste få en chans till. Sådana här hästar avlar man inte fram, de kommer strövis. 
Yoggi Composite har vunnit 12 av karriärens 29 starter, varav majoriteten är tagna under sadel. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.