Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt styrkebesked från Bird Parker

Foto: Matilda Öhrman
Bird Parker tog hem Prix de Paris. Foto: Matilda Öhrman

Bird Parkers fantastiska vintermeeting fortsätter. Efter segrarna i Prix du Bourbonnais och Prix de Belgique plockade han hem styrkeprovet Prix de Paris.

Publicerad:

Vintermeetinget 2017–2018 blir något att minnas för kretsen kring Bird Parker (e. Ready Cash). Inför Prix d'Amérique plockade sjuåringen hem B-loppen Prix du Bourbonnais och Prix de Belgique för att sedan sluta sexa i årets största lopp på fransk mark.

I Prix de Paris visade sig Ready Cash-sonen sig segermogen igen. Över mastiga 4150 meter höll han sina konkurrenter ifrån sig över upploppet och tog förtjänstfullt hem förstapriset på 180.000 euro. På vinterns fem starter har Bird Parker tagit totalt tre segrar och sprungit in 317.600 euro.

Jean Philippe Monclin gav sin uppsittning en perfekt inledning i tredje utvändigt. Drygt 1800 meter kvar till mål avancerade man framåt via tredjespår med ett av de värsta motbuden, Briac Dark, i rygg.

I sista sväng kopplade Bird Parker greppet om ledande Bilibili. Flera ekipage försökte, men Bird Parker sträckte på sig och höll undan på 1.14,3/4150 meter. Tränar gör Philippe Allaire.

2017 års Prix d'Amérique-tvåa Belina Josselyn tog hem Prix de France senast efter en mäktig avslutning. Nu var stoet återigen med och tampades om de allra ädlaste valörerna. Jean Michel Bazire, som både tränar och kör hästen, inledde i femte ytter inledningsvis. Ekipaget avancerade framåt runt slutsvängen och avslutade starkt till andrapriset.

Thierry Duvaldestins Briac Dark står allt som oftast för starka insatser. Så även denna gång. Efter att ha gått med i ryggar runt sista sväng avslutade den sjuårige hingsten bra till tredjeplatsen.

Fyra blev Carat Williams, medan Jörgen Westholms Apollon de Kacy tog hand om femtepriset värt 20.000 euro.

Daniel Redéns Call Me Keeper var med i den främre träffen inledningsvis, men stumnade när det skulle till att avgöras och slutade oplacerad.

Montéspecialisten Bilibili testade på sulkylopp för tionde gången i ordningen och satt i spets mitt i loppet. Bilibili öppnade första 2650 meterna på 1.16,3, men var slagen en bra bit före mål. Noterbart är att Bilibili fortsatt aldrig tjänat pengar för sulky.

Svenske Cash Gamble fanns också med i loppet, men han blev diskvalificerad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.