Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt världsrekord!

Foto: LARS B PERSSON
Toddler och Conrad Lugauer. Foto: LARS B PERSSON

Det blev inte bara en överlägsen seger för Toddler i Halmstad. Conrad Lugauers häst satte dessutom nytt världsrekord över den aktuella distansen 3.140 meter.

Publicerad:

Spelad till andrahandsfavorit i loppet. Det hindrade inte Conrad Lugauer från att köra världsrekord med sin egentränade Toddler (e. From Above) under måndagens tävlingar i Halmstad. Över distansen 3.140 meter voltstart närmast kutade fyraåringen i mål på tiden 1.14,4 vilket är en tiondel snabbare än vad Pato sprang i Kalmar år 2012. När segerkusken Conrad Lugauer får veta nyheten om världsrekordet i vinnarcirkeln blir han överraskad.
– Det gör mig faktiskt lite tagen. Hästen gick med fullt fart över mål och jag hade kanske kunnat köra ännu lite fortare, men det är svårt att säga, säger han.

Toddler kunde inte vara med i körningen inledningsvis, men fanns med som femte häst till en början. Efter 700 meter valde Conrad Lugauer att lämna innerspåret för att lägga sig utvändigt om ledaren Navigator Face och tillsammans öppande de första tusen på 1.15,7. Strax därpå fick Toddler överta ledningen i loppet. En position han höll hela vägen in i mål.

Med 600 meter kvar till mål ryckte den nyblivne världsrekordhållaren ifrån sig ett flertalet meter och hästen vann slutligen loppet med klara sju längder.

Förstapriset i loppet uppgick till 30.000 kronor.

På Travrondens Världsrekordsajt samlas alla aktuella rekord på travbanorna världen över. Missa inte det!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.