Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oaksfinalist akut sjuk - dog kort senare

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

För en vecka sedan fick hon sitt andra föl, men efter akut sjukdom gick toppstoet Fantasy Rivers liv inte att rädda.

Publicerad:

Fantasy River tillhörde toppen i sin kull. Hon kvalade in till en mängd årgångslopp och tjänade totalt närmare 1,5 miljoner kronor för tränare Ola Samuelsson. 2018 slutade hon tävla och 2019 fick hon sin första avkomma, en hingst efter Propulsion. För en vecka sedan kom årets föl, ett sto efter Father Patrick, men tyvärr kom det också att bli Fantasy Rivers sista avkomma. Efter att Fantasy River blivit akut sjuk, gick hennes liv inte att rädda. Under lördagen dog hon, meddelar ägarna Lapeca Trav på sitt Twitterkonto.

Man meddelar dessutom att man söker en amma till stofölet, i förhoppning om att rädda det en vecka gamla avkomman, en amma som nu också ska vara på väg.

Fantasy River vann elva lopp på 30 starter och sprang 1.12,0ak. Största segern kom i E3-revanschen på Romme 2016. Hon slutade fyra i E3-final som treåring och femma i Breeders Crown-final som fyraåring. Hon vann ett försök till Svenskt Oaks 2016, men slutade oplacerad i finalen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.