Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oaksvinnare till avel

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Face'Em tillsammans med Peter G Norman. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Ifjol sprang Peter G Normans Face’Em in över två miljoner kronor, men i år har hon varit blek och nu har ägarkretsen kring hästen beslutat att ta henne till avel, skriver Peter G Norman på sin hemsida.

Publicerad:

Fyraåriga Face’Em hade en riktigt stark säsong ifjol som innehöll segrar i Oaks, Gay Gals lopp på Solvalla och en tredjeplats i Breeders Crown som höjdpunkterna. I år har det bara blivit 49.000 kronor intjänat på sju starter och orsaken till det är återkommande muskelproblem.

– Beslutet är grundat på att hon under hela denna säsong har dragits med muskelproblem som gjort att hon inte kunnat uppnå den höga kapacitet som hon besitter. Vi har jobbat hårt med att få bukt på problemen och det har känts hoppfullt många gånger, men tyvärr så återkommer problemen med musklerna, skriver Peter G Norman på sin hemsida.

Totalt tjänade Offshore Dream-dottern 2.199.800 kronor efter att vunnit fyra av 25 starter. Hon kommer till våren att betäckas med fjolårets Hambletonianvinnare Trixton.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.