Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oasis Bi pigg och glad

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

VERMO.
Tidigt på söndagsförmiddagen var det ingen större rörelse på Vermos stallbacke, men en som satt och njöt av solen var en utvilad Stefan P Pettersson.
– Vi har varit här sedan tidigt i lördags och både jag och häst mår bra, säger Mantorptränaren.

Publicerad:

Att Stefan P Pettersson rest mycket med sin Oasis Bi kan inte ha undgått speciellt många. Under söndagen är det Finland som gäller och på plats i det östra grannlandet, har duon varit ett tag.
– Precis som de flesta svenskarna som tävlar i dag så kom vi med båten som gick sent under fredagen från Sverige, så vi har varit här i lite mer än ett dygn, säger Pettersson.
Han tillsammans med sambo Martina Lundin, tillika Oasis Bi:s skötare har bott på hotell, samtidigt som Oasis Bi haft det bra i en gästbox.
– Finländarna tar hand om oss på bra sätt, men viktigast är givetvis att hästen trivs. Han verkar ha tagit resan bra, så vi har ingenting att klaga över.
Martina Lunde kommer däremot på en sak som minsann går att klaga över.
– Spåret kunde ha varit roligare, men nu är det som det är. Det börjar vi nästan bli vana vid, vid det här laget, säger Lunde.
Om chanserna, är man optimistiska, men realister.
– Hästen känns pigg och glad. Det är klart att vi hoppas att han är med i segerstriden, men visst är Propulsion en väldigt bra häst som vi har respekt för, avslutar Pettersson.
Solen skiner över Vermo travbana, men med relativt kalla vindar blir det ruggigt. Runt 17.45 är det dags för Finlandia Ajo 2017 med 110.000 euro i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.