Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oasis Bi vänder hemåt - står över Prix de France

Foto: MARIA HOLMÉN
Stefan P Pettersson siktar på att komma tillbaka till Frankrike med Oasis Bi i mars. Foto: MARIA HOLMÉN

Oasis Bi fick nöja sig med en tiondeplats i årets upplaga av Prix d'Amérique. På måndagen bär det av hemåt mot Mantorp men snart kan nioåringen vara tillbaka i Frankrike.

Publicerad:

Oasis Bi med Johnny Takter i sulkyn slutade tia i söndagens storlopp. Efter en fin start blev det många positionsändringar och plötsligt satt man alldeles för långt bak för hästens bästa.

– Loppet blev fel, men det är så det är. Med Oasis Bi, som är så pass gammal som han nu är, behövs det tur under vägen. I fjol hade vi tur då vi fick rygg ledaren, men nu blev det värre, säger Stefan P Pettersson.

Redan under måndagen bar det av hem till Sverige för Mantorps stolthet, men det kan bli nytt äventyr i Frankrike inom kort.

– Jag har sneglat lite på Criterium de Vitesse, men vi får se. Han var tvåa där i fjol och distansen passar riktigt bra. Däremot blir det en väldigt lång resa. Jag ska ta mig en funderare, men det är vad det lutar åt.

I fjol var hästen med i Prix de France, men där blev det ingen lycka. Nu väljer man alltså att avstå det loppet, för att istället ge Timoko en revansch i Nice i mitten på mars.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.