Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Obesegrad tvååring

Foto: HANOLD/ALN
Katla Kiro och Ove A Lindqvist. Foto: HANOLD/ALN

Tvååringsvinst, damdominans och trippel. Det är ett axplock av vad som hände på landets travbanor under torsdagen.

Publicerad:

I Skellefteå sprang tvåårige Hesiod (e. Explosive Matter) 1.17,3/1.640 meter i ett femhästarsfält när han vann ett Ung i Norr-lopp med 15.000 kronor i förstapris. Ulf Ohlsson körde och den USA-födde hästen tränas av Petri Salmela, som hade fyra av tvååringarna i loppet. Bodentränaren ropade in Hesiod i Lexington 2015 för 25.000 dollar och han är obesegrad efter två starter.

Visbytravet körde breddtrav som dominerades av kvinnliga kuskar (vann sex av nio lopp). Ebba Bohman segrade med Minnestads Calais och Sundbo Lija. Erica Gertsson satte dit For Justice Ant och Noble Face (monté). Eva Lundahl dubblade med Fazob Goj och Look At My Face.

Kallblodsstoet Katla Kiro (e. Lome Elden) rundade till lätt vinst trots dubbla tillägg i ett försök i Dubbelcupen på Bergsåker. Hästen tränas av Jerker Bjurman och det var Ove A Lindqvist som styrde till seger.

På Åby tog Peter Untersteiner en trippel med egentränade hästar. Vinnarna var Juni Håleryd, Stricker och Sambuco.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.