Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Obesegrade i finalkamp

Foto: Martin Langels/ALN
Loke Survive är fortsatt obesegrad. Foto: Martin Langels/ALN

Under tisdagskvällen kördes finalen i treåringarnas höstserie på Axevallatravet. Det blev en härlig duell mellan två obesegrade hästar i Loke Survive och Dino Dollar.

Publicerad:

75.000 kronor väntade vinnaren i finalen i treåringarnas höstserie på Axevallatravet som kördes under tisdagskvällen. Och det blev en härlig duell mellan två obesegrade hästar. Robert Bergh-tränade Loke Survive (e. Andover Andover-Nudgenudgewinkwink) var den som tog hand om spets inledningsvis och han fick Stall Arvingarnas Dino Dollar (e. Celebrity Secret-Miss Jolly Dust) först utvändigt om sig.

Loke Survive, som kom till start med tre raka segrar, öppnade första 500 meterna efter 1.18,8 och varvet efter 1.20,1. Under slutrundan gick ledarduon undan och de turades hela tiden om att ha grepp om loppet. Sista 50 meterna kopplade dock Loke Survive det avgörande segergreppet som hästen höll hela vägen in.

Loke Survive har vunnit alla sina fyra lopp i karriären och har totalt sprungit in 145.000 kronor. Segertiden i kvällens lopp skrevs till 1.17,3a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.