Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Odin Tabac slog till

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Odin Tabac slog norska eliten på Bergsåker. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

När de norska favoriterna körde stenhårt mot varandra var det istället en pånyttfödd Odin Tabac som kunde skrälla till i det fina kallblodsloppet (V86-5) på nya rekordet 1.21,5a/2.140 meter.

Publicerad:

Det är skällarnas kväll på Bergsåker. Men 13-årige Odin Tabac var verkligen också jättefin vid segern. Det hela underlättades av att ledande Fjord Jerven och utvändige Tekno Odin körde ursinnigt mot varandra där framme. Första 500 avverkades efter 1.17,9 och varvet på 1.21,0. Jörgen Westholm följde med när Wik Stjernen (tvåa) attackerade från andra ytter och inne på upploppet visade Odin Tabac att gammal var äldst.
– Vi ryckte skorna i dag samtidigt som de körde rejält där framme. Men han gick 1.21,5 och behöver inte be om ursäkt för det här. Jag älskar verkligen den här hästen; han har en väldig karisma och är jätterolig att köra, sade Jörgen Westholm.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.