Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson blev champion

För första gången avgjordes V75 Champions som en kuskmatch. Premiärsegrare? Ulf Ohlsson efter att ha tagit hem en dubbel.
– Man vill vinna alla tävlingar, säger han.

Publicerad:

Tidigare har fjolårets hetaste kuskar på V75 gjort upp i V75-mästaren som avgjordes över ett lopp. Inför 2018 valde man att göra om upplägget och istället för ett lopp fick kuskarna göra upp i en kuskmatch över sex avdelningar. Detta under namnet V75 Champions.

Premiärsegrar i V75 Champions blev landets mest segervane kusk, Ulf Ohlsson. Catchdrivern grundlade segern med att ta en dubbel med Micael Brobergs Dani Boko och West Wing.
– Det är så klart roligt att få vinna det här. Upplägget är nytt och alla tävlingar man är med i vill man vinna. Dagen har varit över förväntan och jag tog hem två av loppen. Sedan blev det en del goda placeringar i övrigt och jag hade tur som tog hem det till slut, säger han.

Ulf Ohlsson tycker att det här upplägget är att föredra i jämförelse med det gamla.
– Det är ett kul inslag och det är roligare på det här sättet i jämförelse med tidigare när vi bara körde ett lopp. Jag trodde på förhand att det skulle bli svårt att vinna med någon annan än kallblodet, men nu förlorade den samtidigt som jag vann med två andra istället.

V75 Champions:
1. Ulf Ohlsson – 80 poäng
2. Jorma Kontio – 64
3. Björn Goop – 54
4. Erik Adielsson – 53
5. Peter Ingves – 50

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.