Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson mot nya höjder

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Ulf Ohlsson slår nya rekord igen. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Sveriges segerrikaste kusk, Ulf Ohlsson, är inne på slutspurten av året – och han går mot nya rekord.
– Jag passerar förhoppningsvis snart 40 miljoner i inkörda pengar och har vunnit flera större löpningar. Så det här blir mitt bästa år hittills.

Publicerad:

Efter några dagars avstängning är Ulf Ohlsson i dag tillbaka i hetluften och kör både under lunchen i Örebro och kvällstävlingarna på Romme. Sammanlagt blir det 15 lopp, vilka han följer upp med att köra samtliga V75-lopp i morgon på Bergsåker. Chansen är stor att han före söndagen passerat 40 miljoner kronor och dessutom överträffat fjolårets 340 vinster (står nu på 338).
– Året har varit jättebra. Det började fint när jag vann V75 Champions och därefter har det rullat på. Jag har ju också tagit större segrar i både Kriteriet (dubbla titlar) och Derbyt för kallblod och vunnit Jubileumspokalen. När jag tog mitt segerrekord 411 vinster 2016 hade jag inte de där större segrarna. Det är därför jag ser 2018 som mitt bästa år hittills.

Ohlsson har också lite extra tändvätska under fredag och lördag. Hur det än går i loppen på Romme och Bergsåker packar han resväskan på söndag.
– Då flyger vi till Jamaica. Det blir två veckor där och vi kommer hem lagom till Julafton. Så jag hinner med några tävlingsdagar ytterligare innan nyår. Med tanke på hur väderprognosen för lördagen i Sundsvall ser ut så känns det inte helt fel att kunna se fram emot den här resan.

Hur blir det nästa år? Kör du på som i år?
– Jag kommer att jobba hårt nästa år också. Kroppen känns bara bra för dagen, så det finns inga hinder där. Jag har dragit ner en smula på löpkörningen mot när det var som värst 2015 (över 2.500 lopp) och kanske blir det ytterligare lite åt det håller under 2019.

Ingen har tagit fler banchampionat än Ulf Ohlsson. När det här året inleddes hade Ohlsson 96 championat och redan nu är det helt klart på Hagmyren och Dannero. Vidare leder Ulf klart på ytterligare fyra banor och kan med maxklaff i år klara ytterligare sju championat. Och alltså då enkelt kliva över smått fantastiska 100 banchampionat.
– Det är faktiskt ganska många championat. Visst känns det roligt att få passera den där 100-gränsen.

På lördag kör Ohlsson alltså samtliga sju V75-lopp, men tycker inte att han har någon riktigt bra segerchans.
– Nej, det ser mera ut som halvchanser.

Bästa möjligheten?
– Då säger jag Disco Volante (V75-7). Hästen var riktigt fin senast och verkar nu acceptera bättre att gå bakifrån. Men det kan bli problem med grussprut om vädret blir dåligt.

Ohlsson låter även småuppåt när det gäller Importedfrmdetroit (V75-1) och Mellby Goofy (V75-2).
– Importedfrmdetroit har bra form, men några av de värsta konkurrenterna har fått bättre spår. Man ska dock inte räkna bort honom helt. Mellby Goofy har varit ute mot väldigt tufft motstånd under året och har därför inte så fin resultatrad. Senast gick hästen klart bra inom V75 som trea och var inte långt från andrapriset. Med rätt ryggar kan vi dyka upp där framme.

Om det trots allt skulle gå åt skogen för Ohlsson så kan han tänka på ett nytt rekordår och flyg till värmen!

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.