Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ohlsson vilar sig i form

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Ulf Ohlsson tar torsdagen ledigt för att ladda Elitloppsbatterierna. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Tre elitloppsstarter – lika många finalplatser. För att hitta årets elitloppsform gör Ulf Ohlsson något som han inte är direkt känd för...

Publicerad:

Det började 2011 med norsktränade Yarrah Boko. Ulf bärgade en tredjeplats i försöket för att sedan sluta fyra i den final som Brioni spurtade hem knappt före Rapide Lebel. Året efter fick sedan Ohlsson vara med om vinna sitt första elitloppsförsök hittills bakom Yarrah Boko. I finalen blev det en ny fjärdeplacering bakom en omöjlig Commander Crowe.
– Brian Sears valde lite överraskande att släppa ledningen med Arch Madness till Commander Crowe och då fick vi dödens. Det blev omöjligt och jag har aldrig varit nära någon Elitloppsseger. Men bara att få vinna ett försök och känna folkets jubel i segerdefileringen var en riktig höjdare, påminner sig Uffe.

Förra året körde han Elitloppet för tredje gången. Med Finlandia Ajo-vinnaren D.D.'s Hitman blev det en tredjeplats i försöket, men sedan slutade man sist i finalen.
– Det strulade lite på sista bortre långsidan samtidigt som hästen var lite väl osnabb från start för att riktigt passa i Elitloppet, påpekar Ohlsson, som i år får chansen bakom Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline i det andra försöket (spår fem).

Bland motståndarna märks två av de tre förhandsfavoriterna – Ringostarr Treb och Propulsion.
– Precis som de flesta andra tycker även jag att det är tre hästar som sticker ut lite extra i år, dit räknar jag även Bold Eagle. Men jag har svårt att plocka en av dessa som favorit, man behöver nog se försöksloppen först för att kunna göra detta.

Hur kändes Nadal Broline senast när han kvalade in på Åby?
– Väldigt bra, rytmisk och fin. Han öppnade också lite extra snabbt bakifrån, vilket kändes spännande. Vi hade kunnat få både bättre och sämre spår, men det gäller att försöka komma ner i banan och inte bli hängande för länge.

Hur långt kan det räcka?
– På förhand ser det svårt ut att slå Ringostarr Treb och Propulsion från spår utanför, men där bakom känns det jämnt. Vi slår lite i underläge och får hoppas på det bästa. Det vore skoj att nå en ny finalplats och dessutom överträffa fjärdeplatserna.

Har du pratat med Reijo?
– Jodå, han säger att hästen känns fin och att allt går som planerat.

Det här med Ulf Ohlssons egen uppladdning då? Jo, han tar faktiskt till extraordinära åtgärder! I alla fall för att vara honom.
– Jag ska faktiskt vara ledig i morgon. Det fanns möjligheter till uppsittningar på flera banor, men det kändes rätt att ta en dag ledigt för att istället förbereda sig inför elitlopphelgen.

Men Boden hinns i alla fall med på fredag.
– Det blir både Solvalla och Boden, men det är inga problem eftersom flygförbindelserna är goda. Jag hinner även förbi hemmet i Knivsta en stund innan lördagstävlingarna på Solvalla.

Sammanlagt kör Ulf Ohlsson 19 lopp på Solvalla mellan fredag-söndag plus 11 i Boden. Vilken är egentligen hans bästa segerchans på ”Valla”?

– Det är väl detta jag ska lägga torsdagen för att läsa på. Jag har mest bara tittat på lördagens V75-omgång ännu så länge och där kör jag flera väldigt bra hästar. Men den allra bästa möjligheten måste vara Disco Valante (V75-1).

Så långt Ulf Ohlsson, som för en gångs skull visar lite mänskliga drag och tar till en ”slappardag”. Är det nyckeln till elitloppssuccé?

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.