Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ojämn i prestationerna"

Foto: MIA TÖRNBERG
Ola Karlsson selar ut två hästar i Halmstad idag. Foto: MIA TÖRNBERG

Ola Karlsson från Jägersro gästar Halmstad med två hästar. Vi tog ett snack med honom under morgonen.

Publicerad:

Först ut i Ola Karlssons duo är Pitch Perfect i V4-1. Stoet var blek senast, men vann från ledningen i starten innan. 

– Senast underpresterade hon rejält, men nu känns hon bra igen och jag är nöjd med henne. Hon är väldigt ojämn i presationerna och lite svår att räkna på med tanke på det. Det ser ut som att Johan Untersteiners häst står för klassen i loppet och den kan bli svårslagen. Jag hoppas hon gör ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker, hon är inte helt oäven när hon fungerar. Hästen är lite spänd i volten och spår fyra är med tanke på det inte optimalt, men det är inte i själva uppvändningen hon är osäker, utan efter en bit då hon kan bli lite ivrig. Inga ändringar är aktuella. 

Top de Luxe har gjort det bra på sistone utan att ha vunnit lopp. Hon dyker upp i dagens sjätte lopp.

– Senast blev det helt fel efter att kuskarna kört finishkörning varvet kvar och det kan inte hästen klandras för. Hon har gjort bra lopp en tid och mött betydligt tuffare hästar än vad som är fallet idag. Jag har respekt för Johans häst, men med tanke på att min häst går ner ordenligt i klass har jag vissa förhoppningar på henne. Hon kommer gå lite lättare i balansen idag, säger Ola Karlsson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.