Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oklart om Digital Ink

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Digital Ink har joggats efter lördagens lopp, men det är fortfarane oklart om hästen ådragit sig någon skada eller ej. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Digital Ink galopperade dubbelt i guldcomebacken i lördags på Färjestad och fick även tio dagars startförbud för orent trav. Stefan Melander hoppas att det inte är något allvarligt, men kan inte lämna några raka besked.

Publicerad:

Sjuårige Digital Ink kom till start på Färjestad med sju raka gulddivisionssegrar, men hästen hade inte startat sedan slutat av mars 2015. Väl i loppet blev ”Inken” het när tempot sänktes efter den inledande 1.11-öppningen till 1.14,2 första varvet. Digital Ink galopperade 900 kvar och sedan på nytt kort senare.
– Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände och jag var inte själv på plats. Men av det jag sett från loppet så gick det så oerthört långsamt och då får Digital Ink problem med sin grova aktion, säger Stefan Melander och fortsätter:
– Det var 1,5 år sedan Inken startade och folk i allmänhet har kanske hunnit glömma hans speciella stil och grova gång. Vi joggade hästen lite lätt i söndags och då kändes det okej. Men vi får väl se hur han uppträder när det blir lite högre farter i träningen under veckan.

Ingen risk för någon ny senskada då?
– Det kändes som sagt fullt okej i söndags, men samtidigt vågar jag inte ropa hej ännu.

Digital Ink har så här långt tagit 24 segrar och tjänat 5.282.800 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.