Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olin svarar på kritiken

Foto: MIA TÖRNBERG
Susanna Olin, längst till höger, initiativtagare bakom Stall Rolandz och Arvingarna. Foto: MIA TÖRNBERG

I dagarna blev det klart med ett nytt dansbandsstall: Stall Arvingarna. Reaktionerna har varit många och nu svarar initiativtagaren och VD:en bakom bolaget Susanna Olin på kritiken.

Publicerad:

Travronden har tidigare berättat om det nya dansbandsstallet Stall Arvingarna. Initiativtagaren bakom satsningen är Susanna Olin, som även var med och startade Stall Rolandz förra året. Bland annat i sociala medier har stark kritik väckts till projektet. 1.500 andelar säljs och andelssumman som är 500 kronor per år upplevs hög.

 
Vad får man för pengarna?
– 80 procent av det hästen springer in, sedan ges även en exklusiv spelning med Arvingarna, gratis inträde till travbanan där hästen startar samt VIP-aktiviteter i samband där starten görs, säger Susanna Olin.
 
Hur fördelas dem?
– Först ska vi köpa en bra häst. Hästen för Stall Rolandz, Digital Extreme från Stefan Melander, kostade 625.000 kronor. Vi räknar med liknande nivå och kvalité i år. 80 procent av det hästen sedan springer in fördelas till andelsägarna, 10 procent går till tränaren och 10 procent till bolaget. Sedan som i alla företag finns omkostnader och transportkostnader med mera.
 
Får Arvingarna något för att vara med som band?
– Det vill jag inte uttala mig om. Vi har en intern uppgörelse, precis som vi hade med Robert Gustavsson i fjol.
 
Är inte 500 kronor varje år en hög kostnad som hästägare?
– Nej, jag tycker att det är en vettig peng där man får komma närmare och uppleva både travsporten och dansbandet. Ångrar man sig kan man sälja sin andel. Nästa år kanske vi investerar i ytterligare en häst eller hittar på något annat roligt.
 
Hur bemöter du den kritik som getts?
– Vi fick liknande reaktioner med Stall Rolandz. Jag tycker att reaktionerna är lustiga. Vi är ett privat bolag som gör en satsning och projektet handlar inte om att tjäna pengar. Vi gör detta för att försöka få tillbaka en folkfest på landets travbanor och vi vill bara att detta ska vara positivt. Hade jag velat tjäna pengar hade jag valt en annan bransch. Sedan är det tråkigt att det är det egna travfolket som ger kritik, varför är det så? Alla är hjärtligt välkomna att komma med egna koncept.
 
Vad vill du uppnå med arrangemanget?
– Jag vill få fler människor att uppleva den fantastiska travsporten. Engagemanget är otroligt och många lägger ned sin själ. I Stall Rolandz hade 80 procent av andelsägarna aldrig besökt en travbana. Förhoppningsvis skapar vi travintresse för många även i år. Det ska vara roligt att gå på trav och då får vi hjälpas åt, avslutar Susanna Olin.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.