Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle: "Känns helt otroligt"

Foto: Joakim Hall/TR Bild
Björn Goop och Olle Goop efter Timokos seger i Elitloppet 2017. Foto: Joakim Hall/TR Bild

Under måndagen tog Björn Goop över platsen som Sveriges segerrikaste kusk på bekostnad av Olle Goop. Något som den senare tog med ro.
– Det är stort både för honom och för mig, säger han.

Publicerad:

1966 vann Olle Goop sitt första travlopp tillsammans med Lord Poldo. Sedan dess har framgångarna minst sagt varit många och Olle står noterad för 66 banchampionat och totalt 6745 segrar. Ett segerantal som länge gjorde honom till Sveriges segerrikaste kusk genom tiderna, men nyligen tappade han den platsen till förmån för sonen Björn Goop.
– Det är naturligtvis fantastiskt skoj både för mig och för Björn. Jag glädjs verkligen med hans prestation och det känns i hela kroppen. Det är stort tycker jag och det ligger mycket jobb bakom. Han har gjort det bra, säger Olle Goop.

Vad är det som gör honom till en framgångsrik kusk, tycker du?
– Han är bra påläst och allmänt uppdaterad på det han gör. Han har bra koll på varje häst han kör, men också koll på stallet, sin personal och hästägare. Han är allround. Man har väntat på att den här dagen ska komma. Det var naturligt att han skulle passera mig och var mer än fråga om när han skulle göra det, inte om. Det känns väldigt bra allting, tycker jag.

Björn Goop vann sitt första lopp med Scotch Ville 1994. Seger nummer 1000 kom i mars 2003 med Tex Dynamite och nu står han alltså noterad för 6746 segrar vilket är flest av alla svenska kuskar genom tiderna.
– Ja, var börjar man? Från början var faktiskt Björn inte så väldigt, väldigt inne på att bli travtränare. Han gjorde det bra i skolan och hade bra betyg och kom in på högskolan i Stockholm där han skulle läsa vidare. Sedan bestämde han sig i grevens tid för travet och det har gått väldigt bra. Det får man lov att säga. Det känns helt otroligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.