Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olofsson och Lindqvist champions i Boden

Foto: Mikael Wikner/Maria Holmén/TR Bild
Hanna Olofsson och Ove A Lindqvist blev champions i Boden. Foto: Mikael Wikner/Maria Holmén/TR Bild

I fjol föll han på målfoto, nu räckte det hela vägen för Ove A Lindqvist. 57-åringen är årets kuskchampion på Bodentravet.

Publicerad:

På lördagen hölls banans sista tävlingar för året och Lindqvist hade fyra styrningar. Någon seger blev det dock inte, däremot avslutade värste konkurrenten Hanna Olofsson starkt. 

Olofsson vann två lopp på lördagen, men en seger saknades för att nå upp till Lindqvists 19. Umåkerskusken fick därmed revansch för 2017.  Då vann han lika många lopp som Ulf Ohlsson, men hade färre andraplatser än denne.

Hanna Olofsson slutade alltså tvåa i kuskligan, men bärgade sent omsider en annan titel. I årets sista lopp i Boden vann hon med egentränade Satellit L.A. och den segern innebar att Olofsson tog sig förbi Petri Salmela i striden om tränarchampionatet. Med 15 årssegrar tog hon sin andra raka championtitel på hemmabanan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.