Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olofssons tog hem Årets uppfödarbragd

Ronny och Vanja Olofsson har fött upp ett flertal miljonärer. 2019 slog Power igenom – med full kraft.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Vanja och Ronny Olofsson tog hem Årets uppfödarbragd. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Power föddes upp av Ronny och Vanja Olofsson. Paret har fött upp ett flertal framgångsrika hästar genom åren. 2019 kom ytterligare en stor seger när Power vann Kriteriet. En seger som föranledde att Ronny och Vanja Olofsson tog hem Årets uppfödarbragd. En utmärkelse som var överraskande för pristagarna.
– Nej, det här trodde vi inte. Det var hårfint. Power har gjort flera bra fantastiska lopp under fjolåret. Han hade ett speciellt psyke redan när han var liten. Han var cool och lugn i alla lägen. En underbar individ att jobba med, säger Vanja Olofsson.

Ronny Olofsson:
– Det är jätteroligt att hästarna hamnar hos bra ägare och tränare. I år har vi haft Power som gjort otroliga prestationer och sprungit in över fem miljoner. Totalt sprang våra uppfödningar in över 7,5 miljoner kronor och det är otroligt tycker jag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.