Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olsson bakom storfavoriten

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Mikael Olsson hoppas lotsa Mofaksan till ännu en seger. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Gävletränaren Mikael Olsson kör den jättestora V64-favoriten Mofaksan ikväll på Bollnästravet. Hästen har haft ett riktigt fint 2016 och bör ha goda möjligheter att leda runt om.

Publicerad:

Mikael Olssons Mofaksan (e. Fakse-Toga) har hittat nya växlar under 2016 och har bland annat varit trea i mål bakom Tekno Odin vid två tillfällen på sistone. Ikväll går hon ut som storfavorit i V64-inledningen och Mikael Olsson, som sitter i sulkyn denna gång, är optimistisk.
– Det är fortsatt bara bra med henne. Vi har inte trimmat henne stenhårt inför det här. Det kommer ett V75-lopp på Umåker på juldagen som är prio ett och det här ser vi som ett steg i matchningen. Men hästen verkar glad och pigg hemma i träningen.

Mofaksan hade ett tungt 2015, men har verkligen hittat stilen igen och bland annat tagit två segrar med ett förstapris på 100.000 kronor.
– Hon blev sjuk under 2014 och fick lungblödning och hade svårt att komma tillbaka. Vid årsskiftet till 2016 var hon tillbaka konditionsmässigt och under sommaren gjorde vi en del ändringar och bland annat fick Ove A Lindqvist köra henne i ett par lopp. Samtidigt har hon utvecklats ett steg till och hon har ett helt makalöst huvud med en väldig inställning.

Vad tänker du om kvällens uppgift?
– Hon är snabb ut och förmodligen får vi ledningen. Väl där hoppas jag att hon tar det lugnt, hon har haft det lite bråttom i den positionen tidigare och hon kommer troligtvis tro att hon ska gå för fullt igen och det är väl det som oroar mig lite kanske. Att hon skulle bli allt för pigg i ledningen och få trötta ben till slut.

Ni är jättefavoriter på V64-spelet, hur ser du på det?
– Det tycker jag att hon ska vara. Hon har varit riktigt bra i de loppen hon vunnit och har gått den hårda vägen. Motståndet ikväll är inte alls som hon mött på sistone.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.