Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olycka öppnade upp Prix du Bois

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Grupp III-loppet Prix du Bois avgjordes på Vincennes under lördagen och det blev en svenskfödd segrare. Beckman, uppfödd av Leif Witasp, segrade i ett dramatiskt lopp.

Publicerad:

Det 2.700 meter långa loppet fick se Une Fille d'Amour (e. Infant du Bossis) som ledare tillsammans med David Thomain. Där i rygg satt Beckman, vilket kom att bli ett vinstgivande drag då Une Fille d'Amour galopperade i sista kurvan.

I loppets slutskede var det mycket som hände. Uprince och körande Damien Bonne satt i kön och gick ut i tredjespår, men fick sent svar av Eric Lambertz bakom Viking de Val. Damien Bonne var tvungen att styra ut i fjärdespår och i samma läge bryter Uprince ner i banan. Då krokar deras sulkys ihop och Damien Bonnes vagn slungas upp. Kusken åker i backen, samtidigt som Uprince kommer lös och springer in i fältet. Det skapar ett mindre kaos, där bland annat storfavoriten, Aladin d'Ecajeul drabbades.

Beckman (e. Turbo Sund) och Talicia Bella (e. General du Pommeau) fick en liten lucka till de övriga och det var också de som gjorde upp om segern. Talicia Bella och Matieu Abrivard såg länge ut att vinna, men Beckman och Franck Nivard slungade sig förbi i det sista steget. Segern var värd 51.750 euro. Tränar Beckman gör Fabrice Souloy.

Trea slutade Akim du Cap Vert (e. First de Retz) efter en väldigt fin avslutning. Precis som Aladin d'Ecajeul (e. Quaker Jet) drabbades han i olyckan. Aladin d'Ecajeul slutade fyra efter att ha saxat mellan hästar över upploppet.

Chelsea Boko galopperade bort sig direkt i inledningsskedet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.