Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olympiaetta snart redo

Foto: ALN
B.B.S.Sugarlight satsar mot de största loppen även under 2017. Foto: ALN

Fredrik Solbergs Olympiatravsvinnare B.B.S.Sugarlight gick sitt första banjobb under torsdagen och årsdebuten är planerad till den 18 mars på Momarken.

Publicerad:

Det är Steinlagers Minneslopp med hela 250.000 norska kronor i förstapris som Fredrik har i tankarna för sin häst, som inte startat sedan den 26 november. I går på Bjerke körde Vidar Hop 1.19/2.000 meter med åttaåringen.
– Jag tyckte att B.B.S.Sugarlight (e. Super Light) såg fin ut. Vi har inte haft de bästa träningsmöjligheterna hemma så planen är att han ska få tre snabbjobb ytterligare innan årsdebuten på Momarken den 18 mars. Utgångspunkten är att satsa mot största loppen även i år, så får vi eventuellt justera detta under resans gång, säger Fredrik Solberg till Trav Og Galopp-Nytt.

B.B.S.Sugarlight hade ett fantastiskt 2015 med storsegrar i bland annat Olympiatravet och Oslo Grand Prix. Hästen höll inte riktigt samma nivå förra året, men tjänade ändå över en miljon norska kronor. Största segern var den i Prijs der Giganten i Wolvega. Hästen har bland annat också två raka starter bakom sig i såväl Elitloppet som VM-loppet på Yonkers (femma som bäst i båda).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.