Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olympiatravet ska få en bra mix

Foto: Matilda Öhrman
Lionel ska försvara sin titel i Olympiatravet. Foto: Matilda Öhrman

Normalt sett handlar snacket den här tiden på året om Elitloppet och Olympiatravet i viss mån. I stället har Åby Stor Pris stulit showen och pulsen kring Olympiatravet känns inte särskilt hög.
– Det har blivit lite speciellt de senaste veckorna med fokuset mot Åby Stora i stället, säger Pedersen.

Publicerad:

Totalt finns tio platser i loppet där titelförsvararen Lional har en, de fyra vinnarna i delfinalerna var sin, och resterande fem är wild cards.
– Lionel siktar mot att försvara sin titel. Utöver honom har jag ingen häst som är klar nu och tyvärr så fick jag precis nej gällande Prix d’Améri-que-femman Briac Dark som jag arbetat lite med.

Trots läget är inte Pedersen orolig.
– Jag tror att det blir en bra mix i loppet. Sedan ska man komma ihåg att vi har ju inte varit nära våren än så länge vilket säkert ha förskjutit en del årsdebuter, det är så klart inte en fördel för loppet. Vi kommer nog få se flera riktigt bra delfinaler.

Hur fungerar regelverket kring wild cards?
– Svensktränad häst som inte ställer upp i delfinalerna kan endast få ett wild card om den varit pallplacerad i ett grupp I-lopp under året.

Readly Express uppfyller det kravet.
– Snacket har inte varit att han matchas mot Olympiatravet men jag ska förstås prata med Timo Nurmos i dagarna.

Olympiatravets första delfinal avgörs på Romme påskdagen 1 april, därefter står Solvalla, Jägersro och Umåker som arrangör fram till finalen på Åby 28 april. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.