Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olympiatravsvinnare redo

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Lionel med sin ägare Göran Antonsen. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Han tjänade nästan fem miljoner kronor förra året. Årsdebuten är planerad till Solvalla nästa tisdag.

Publicerad:

Vi pratar om fjolårets Olympiatravsvinnare Lionel (e. Look de Star). Åttaåringen har inte startat sedan han galopperade bort sig i årets upplaga av Prix d'Amérique. Han trampade sig illa i samband med det loppet, men är nu rejält på gång igen.
– Lionel tränar starkt och vi går förmodligen ut i ett lopp på Solvalla nästa tisdag. Det blir sedan passande med elva dagar till finalen i Olympiatravet, sade Daniel Redén i söndagens TV4-sändning.

Det är Dartster F:s lopp över 2140 meter med bilstart som är aktuell för Lionel på ”Valla”. Förstapriset där är 100.000 kronor och bland de anmälda just nu finns bland andra Stefan Melanders Volstead. Den definitiva startanmälningen sker under onsdagsmorgonen. Lionel har sammanlagt tagit 20 segrar och tjänat drygt 12,7 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.