Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Operationen gick bra

Foto: ALN
Fabian Fajersson. Foto: ALN

Fabian Fajersson bröt båda armarna vid den hemska olyckan som inträffade på Kalmartravet under måndagen. I tisdags opererades han och operationen gick bra.

Publicerad:

I sista loppet på Kalmartravet inträffade en otäck olycka med 500 meter kvar till mål. Hästen Back In Business fastnade i en av konkurrenternas sulky och gick omkull. Hästens liv gick tyvärr inte att rädda. Bland kuskarna var det flera som föll i marken. En av  dem drabbade var tjugotreåriga Fabian Fajersson som bröt båda armarna.

 
– Fabian kom i full fart med sin häst när olyckan uppstod framför. Fabian föll och landande på armarna. Först reste han sig och spottade blod och efter ett tag när ambulansen kom kände han att det gjorde ont i armarna. Efter röntgen kunde läkarna konstatera att båda armarna var brutna,  varav den ena på två ställen, berättar Greger Fajersson, pappa.
 
Under tisdagen opererades Fabian och han är fortfarande kvar på sjukhuset.
 
– Operationen gick bra. Han har fått plattor och skruvar inopererat. Inget gips har dock kunnat läggas då han haft djupa köttsår som behövt läka. Han minns inte allt från olyckan och nu är det så klart inte lätt. Nu behöver allt läkas och man vet aldrig vad som kan hända. Vi hoppas på det bästa, säger Greger Fajersson.
 
Hästen som Fabian körde, Jack Nalan, klarade sig utan skador.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.