Sveriges ledande travtidning
ANNONS

O.P.Q.C. vann i Frankrike

Lutfi Kolgjinis O.P.Q.C. (e. Classic Photo) slutade trea i debuten på fransk mark för knappa två veckor sedan. Under onsdagseftermiddagen vann han – trots tung resa – i Saint-Malo, nordvästra Frankrike.

Publicerad:

Hela fyra svenskintressen kom till start i Prix Intermarche de Saint-Malo. Hetast på gröten från start var Eric Raffin bakom Björn Goop-tränade Uroy (e. Juliano Star). De satt i ledningen och försvarade den positionen i det loppet över 2.950 meter, drygt två varv på Saint-Malos 1.325 meter långa bana.
O.P.Q.C. inledde i tredje invändigt, men det kom att bli utvändigt om ledaren med närmare 1.600 meter från mål och i rygg på Lutfi Kolgjinis häst satt loppets favorit, Vagabond d'Echal (e. Quadrophenio) och Jean-Michel Bazire.
Lutfi Kolgjins andrahäst i loppet, New Approach (e. Prodigious) satt som trea-fyra i andraspår och följde med i attack på sista bortre långsidan.
In mot upploppet drog Eric Raffin undan med Uroy och fick ett par längder, men Gianni Coysman satt bara och finåkte bakom O.P.Q.C. som enkelt kopplade grepp med 200 meter från mål. Han utmanades av Vagabond d'Echal, men denne kom aldrig i farlig närhet.
Tränare Markus B Svedberg är det som tränat O.P.Q.C. under tiden i Sverige och han står fortsatt som tränare på hästen enligt travsport.se, men i Frankrike står Lutfi Kolgjini som företrädare.
Segern var värd 14.400 euro och tiden blev 1.16,3/2.950 meter.
Uroy höll till tredjepriset värt 4.480 euro, samtidigt som svenskägde Prince Orlando (e. Orlando Vici) slutade fyra (2.560 euro) och New Approach blev sjua (320 euro) för körande Alexandre Abrivard.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.