Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orecchietti gick banjobb

Foto: MIA TÖRNBERG
Orecchietti var inne på Solvalla och gick snabbjobb igår. Foto: MIA TÖRNBERG

Innan gårdagens tävlingar var Orecchietti inne på Solvalla och gick ett snabbjobb efter alla skadeproblem som har hållit honom borta från tävlingsbanan över ett år.

Publicerad:

Åttaårige Orecchietti har haft problem med ett läckage i en hjärtklaff, vilket har hållit honom borta från tävlingsbanan. Igår gick han ett 1.600 meters heat på Solvalla tillsammans med stallkamraten Pink Elephant.

– Orecchietti kändes jättefin! Vi landade på runt 1.23 med en snabbare avslutning. Det blev precis ett så lugnt och fint träningsjobb som jag ville. Vi har varit så försiktiga med honom där vi tagit en dag i taget och det finns ingen anledning att stressa nu. Han kändes i alla fall jättefin och låg också bra i puls så allt var bra, säger tränaren Pasi Aikio till Travkompaniets hemsida.

From Above-sonen har genom hela karriären haft stora problem att hålla ihop och han har bara hunnit göra 40 starter i karriären. Bland segrarna märks Sprintermästaren 2011 och Årjängs Stora Sprinterlopp 2012. Ifjol blev det bara fem starter för honom, men han vann bland annat Gulddivisionen i Halmstad under Sprintermästarhelgen.

– Helt klart känns det att det är en bra häst, vilket han ju har visat många gånger. Jag är övertygad om att han har mycket kvar att ge bara han får hålla sig frisk och fräsch. Ett sånt här träningsjobb skall han normalt ta till sig och gå framåt med. Men vi vet ju inte än om läckaget i hjärtklaffen kommer att påverka honom, om han kommer att ta till sig träningen som han gjorde innan. Det får vi helt enkelt se men så här långt märker vi inget som tyder på det. Om allt ser fortsatt bra ut, så får han gå in till Solvalla om två veckor igen, avslutar Pasi på Travkompaniets hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.