Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orecchietti har fått sommarlov

Foto: MIA TÖRNBERG
Orecchietti har fått sommarledigt. Foto: MIA TÖRNBERG

Travkompaniets topphäst Orecchietti har inte synts till på tävlingsbanan sedan augusti förra året och då man nu upptäckt ett nytt fel på hästen har han fått sommarlov.

Publicerad:

Orecchietti har vunnit 19 av 40 starter och tjänat över 4,3 miljoner kronor, men gjorde förra året endast fem starter.
I sin senaste start som var i Sundsvall Open Trot förra året upptäcktes efter starten att Orecchietti hade en infektion i kroppen som det tog tid för honom att bli kvitt.
Efter ha tränat på under vintern fick Orecchietti vila några veckor från träningen under våren efter en behandling i ett ben skriver man på Travkompaniets hemsida. När man sedan återupptog träningen upptäcktes ett annat fel på From Above-sonen.
– Orecchietti har fått ett litet läckage i ena hjärtklaffen. Enligt expertis behöver det inte vara så allvarligt som vi tycker det låter. Vi chansar förstås inte och tar nu det säkra före det osäkra och låter honom få sommarlov. Sedan får vi kolla upp honom efter sommaren igen och då är det bara att hoppas att det då ser bättre ut, säger Stefan Hultman till Travkompaniets hemsida där man berättar att Orecchietti bara kommer få gå i hagen och hålla igång lite lätt på vattenbandet under sommaren.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.