Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örjan klar på Lionel

Foto: MARIA HOLMÉN
Örjan Kihlström körde Maharajah till seger i Prix d´Amerique 2014 och får nu chansen bakom Lionel. Foto: MARIA HOLMÉN

Igår var det fortfarande en öppen fråga. Nu är det klart. Örjan Kihlström kör norske Lionel i både Prix de Belgique och Prix d´Amerique.

Publicerad:

- Daniel Redén lämnade besked i morse att det han sade när Delicious U.S. ströks ur Prix du Bourbonnais i december inte har ändrat sig. Det blir inga starter i vinter för Delicious U.S. på Vincennes. Trist förstås, men att åka ner där med en häst som inte är i hundraprocentig form är ingen idé. Vincennes står väl kvar nästa vinter också, vi får hoppas att Delicious får chansen då istället…

Så fort det var klart att Delicious U.S. är ute ur Prix de Belgique den 17 januari kunde Örjan Kihström lämna besked till Lionels tränare Fabrice Souloy om att han var tillgänglig för att köra Lionel.

Att Örjan Kihlström i själva verket var Souloys förstaval på Lionel eftersom Franck Nivard ska köra Bold Eagle i Prix d´Amerique framstår  också som rätt klart, även om Fabrice i söndags efter Lionels segerlopp på Vincennes sade att han valde mellan olika kuskalternativ.

- Jag pratade med Örjan Kihlström i morse och han tackade då ja till att köra Lionel i både Prix d´Amerique och Prix de Belgique. Jag är glad för det. Kihlström är den kusk som är mest lik Nivard i körstil och det passar Lionel perfekt. Jag tror vi har fått den bästa kusken vi kunde finna när inte Franck Nivard kan köra Lionel, säger Fabrice Souloy till tgn.no.

Även om det ”bara” blir en svensk häst i Prix d´Amerique (Mosaique Face) så blir det alltså som det ser ut svenska kuskar på två fransktränade ekipage. Utöver att Örjan Kihlström nu anlitas på nya norska stjärnan Lionel så är ju Björn Goop också Timokos förstekusk.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.