Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örnens avkommor kvalade

Foto: Micke Gustafsson
Hästarna i Bold Eagles första kull är två år gamla i år. Foto: Micke Gustafsson

Den gångna veckan visade de franska tvååringarna upp sig för första gången. Bordeaux, Le Mans, Caen och Grosbois stod värdar för kvallopp och mycket handlade förstås om Bold Eagle. Fem avkommor från elitloppsfavoritens första kull kvalade.

Publicerad:

Bold Eagle själv kvalade i Caen som tvååring och på torsdagen följde fyra av hans avkommor honom i spåren. Med gott resultat. Samtliga klarade kvalgränsen 1.21,0 och tre av dem bräckte pappas kvaltid på 1.18,8.

Green Grass, med Goetmals Wood som morfar, var snabbast i kvartetten med 1.18,1. Hon tränas precis som sin far av Sébastien Guarato.

Dagen därpå kvalade ytterligare en Bold Eagle-avkomma och det på Grosbois. Bruno Bourgoins Grace du Ril kom i mål på 1.20,7.

Totalt klarade 91 franska tvååringar kvalgränsen under förra veckan. Först ut var Good Work (e. Voyage de Rêve) som travade 1.18,3 för Richard Denéchère i Bordeaux.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.