Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orsia vann Freccia d'Europa

Foto: HANOLD/ALN
Orsia vann Gran Premio Freccia d'Europa Foto: HANOLD/ALN

I Neapel avgjordes under söndagen Gran Premio Freccia d'Europa (€110.000) där italienska stoet Orsia ledde från start till mål.

Publicerad:

Orsia (e. Angus Hall - Tigre Om) stack direkt till ledningen med Antonio di Nardo i sulkyn. Det var bra köning i loppet och varvet från mål var det några hästar i tredjespår och till och med en som försökte avancera via fjärdespår. Orsia drog undan över upploppet och höll undan före en vasst spurtande Ribot Ek.
Segertiden blev 1.11,8a/1.600 meter och förstapriset var 39.100 euro. Tränare till Orsia är Massimo Finetti. För Orsia var det sjunde segern på sina nio senaste starter. En av förlusterna kom för fyra starter sedan i ett av skiljeheaten till Gran Premio Campionato Europeo, som hon senare samma dag vann genom skiljeheat. Orsia har vunnit 24 av 77 starter i karriären och sprungit in drygt 800.000 euro.
Trea i loppet slutade Ravenna efter ett lopp i rygg på ledaren medan Romanza Font spurtade mycket vasst långt ut i banan till en femteplats.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.