Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Osannolik ledning höll: "21 år sedan sist"

Foto: Skärmdump, atg.se
Enjoy the Life ut på slutrundan. Foto: Skärmdump, atg.se

Hallå där…
…Mikael J Andersson som körde 1.11,5 första varvet i en knapp 100 meter stor ledning med Enjoy The Life i går (då 162.400 kronor på kontot, distans 2.140m) – och vann ändå.

Publicerad:

– Ja, han är tuff den där. När han nöp i väg så var det bara att hänga med, börjar man dra i dem då, vinner man inte loppet och knäcker hästarna.

Vad tänkte du när du ledde med knappt 100 meter? Faktum var att ledningen var så stor att kameramannen valde att fokusera på klungan varvet från mål. 
– Det var bra att köra, hålla honom motiverad. Den här gången lyckades det! Hade jag dragit i honom och kört 1.12,5 på varvet så vinner vi nog inte.

När kände du att ”det här går ju vägen”?
– 300 kvar, då vände jag mig om och såg att de var så himla långt bak och han kändes stark länge.

Har du varit i större ledning någon gång?
– Stochampionatshelgen 1996 med Satin du Ling, då ledde jag lika stort och det räckte precis. Vi vann på målfoto. Så det var 21 år sedan sist...

Vad sa du till tränare Malin A Karlsson efter loppet?
– Vi pratade inte så mycket, hon vet hur han är när så att säga.

 

FAKTA

Johan Olssons utbrytning

Inte bara i travets världs fascineras vi av stora ledningar och utbrytningar. Med svenska ögon torde Johan Olssons VM-guld på femmilen i Val di Fiemme 2013 är en klassiker. Tillsammans med schweizaren Dario Cologna bröt sig Olsson loss i tidigt skede. När Cologna halkade och ramlade lämnades Johan Olsson ensam sista 2,5 milen. Han lyckades med konststycket att hålla undan för den jagande klungan och hyllades världen över för sin insats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.