Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscarsson fortsätter vinna

Foto: Johan Grundin/ALN
Foto: Johan Grundin/ALN

Kevin Oscarsson blev Årets komet på hästgalan. Under fredagen tog han en ny seger efter att ha kört Jörgen Axéns Lajos Fawör tidigt till ledningen.

Publicerad:

Kim Eriksson lotsade den Thomas Madsen-tränade Cougar Woodland (e. Blixt Pointer) till spets och lät sedan inte konkurrenterna komma i närheten. Det femåriga stoet kom i mål på 1.16,5/2.140 meter.
– Hon är en rätt så säker häst. Vi fick en tryckare efter en bit, men hon var väldigt stark och gjorde ett bra lopp. Hon kändes stark hela vägen in i mål, säger Kim Eriksson.

Framgångarna fortsätter för Kevin Oscarsson. Tillsammans med Jörgen Axén-tränade Lajos Fawör (e. Make It Happen) hittade ekipaget tidigt till ledningen och höll sedan hela vägen på 1.16,5a/2.640 meter.
– Hästen kändes riktigt fin i provstarten. Jag tyckte att det var två hästar emot på förhand och chanserna ökade från ledningen, säger Kevin Oscarsson.

Patrik Nygren tog chansen bakom Marcus Lindgren tränade Going Grateful. Going Kronos-sonen sändes tidigt till spets och konkurrenterna hade sedan ingen möjlighet att blanda sig i segerstriden.
– Han pinnande på bra från början. Vi försökte att hålla undan för en snabbt avslutande häst över upploppet och det lyckades vi med, säger Patrik Nygren.

Camp Nou (e. Flirtin Man) kördes till spets av Johnny Takter efter ett halvvarv och öppnade sedan varvet efter 1.17,5. Segern blev sedan enkel för den Kent Knutsson-tränade hästen.
– Han var fin. Hästen var väl förberedd och jag kände att han är en riktigt bra häst för klassen. Han vann mycket lätt, säger Johnny Takter.

Fredrik Persson selade ut stallets stjärna Elliot Coger som tog en klar seger i V64-inledningen. Detta var den sexåriga Enjoy Lavec-sonens 14:e seger i 41:a starten.

Hantorps Calvados (e. Amer I Can) gjorde sin första start sedan i mitten av december. Men den åttaårige valacken visade ingen ringrost utan kunde vara först över linjen tillsammans med Oscar Ginman i sulkyn. Detta var Hantorps Calvados fjärde seger i karriären.
– Känslan var bra under hela loppet och det finns ingenting att klaga på, säger Oscar Ginman.

Niklas Robertssons treåriga hingst Fritjof (e. Scarlet Knight) inledde karriären på bästa sätt och var först över mållinjen i tävlingsdebuten. Detta på 1.18,2/2.140 meter. Seger blev det också för Jan Hellstedts Leave A Message (e. Glidemaster). Det femåriga stoet tog sin andra karriärseger i det tolfte framträdandet. Irene Svanhall har en väldigt spännande häst i det sjuråriga stoet Face The Dream (e. Dream Vacation). Hästen har endast startat fyra gånger i karriären, men har noterats för två segrar och två galoppmisslyckanden. Under fredagen vann hon enkelt på 1.18,5/2.140 meter. Anders Zackrisson vann med sin egentränade Jack Bowler (e. Micro Mesh) i det avslutande loppet.Den femåriga valacken satte nosen först i en tät slutstrid.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.