Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oscarssons stjärna glänste

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Jim Oscarssons Peter Haughton-vinnare Aperfectyankee har varit ifrån travbanan i knappt två år. Under söndagseftermiddagen återkom han i ett kvallopp i Eskilstuna som han avverkade i fin stil.

Publicerad:

Efter 2013 tog Jim Oscarsson hem sin stjärnhäst Aperfectyankee (e. Yankee Glide) från USA. Hästen hade dock ingen lyckad sejour inledningsvis och tog bara en seger på tolv starter under 2014 och tjänade, för klassen, blygsamma 144.300 kronor. 

Efter 2014 valde man att låta honom enbart verka i aveln, men nu nästan två år senare verkar stallet ha återupptagit tävlingstankarna med sin numera sexåriga hingst. Under söndagen medverkade han i ett kvallopp i Eskilstuna med Kevin Oscarsson i sulkyn. Ett lopp som han genomförde på allra bästa vis efter att ha gått i mål på 1.15,5/2.180 meter.

Aperfectyankee har hittills i sin karriär vunnit åtta av 32 lopp och tjänat drygt 4 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.