Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar J bakom tre favoriter

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Oskar J Andersson. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Det är inget snack om vem som är kvällens nyckelkusk i Eskilstuna.

Publicerad:

Oskar J Andersson är uppsatt på fyra hästar inom kvällens V64-spel. Streckprocenten lyder 74, 31, 20 och 45.
Hälften av styrningarna tillhör stall Westholm och det är också där vi hittar omgångens största favorit i det fyraåriga stoet Hossiana Boko (e. Maharajah), som tog karriärens första seger näst senast. Därefter provande hon på V75 och gick i ledningen i Halmstad. Den gången fick hon ge sig mot en för dagen överlägsen Julia Af Solnäs. I kväll startar duon från spår fem bakom bilen över medeldistans. 
– Hon gjorde ett bra lopp då. Det är en häst som inledde sin karriär med att vara sjuk en hel del och resultaten blev inte alls som vi hade hoppats på. När hon vann näst senast gjorde hon det med sju längder eller något och det var inte så att vi var speciellt överraskade.
– Det ser bra ut i kväll även om det är ett par hästar med vettig form och så, men hon har spåret (spår två bakom bilen) och det är en bra chans att nå ledningen eller bli släppta dit. Därifrån ska hon vara svårslagen i det här loppet. 

Stallkamraten Magnesia (e. Magnetic Power) är favoritspelad i V64-4. Hon startar från spår fyra bakom bilen och hon möter ett par V75-härdade hingstar. 
– Näste senast på Valla hängde hon mest med i loppet, men gången innan och gången efter har hon gått bra och hon har rätt så fin form. Man ska tänka på att det är bättre motstånd den här gången.
– Vi får se hur loppet bli kört, hon behöver vara med där framme och det ser ut som att hon kan hamna där i kväll. Att hon ska vara stor favorit känns väl inte riktigt rätt. Kommer vi till ledningen eller om vi får ett bra lopp i ryggar så borde hon vara med och göra upp om det.

Vid båda ”plusinsatserna” gick hon i jänkarvagn. Blir det så även i kväll?
– Ja, det blir en spydervagn som vanligt. Hon är van vid att springa i det.
Det är ju en häst som visade en hel del 2015-2016, kan det vara så att det har lossnat nu?
– Hon har ju varit med i väldigt stora lopp och hon hade kanske slagit Princess Face i derbystoförsöket om det hade löst sig bättre. Om hon blev lite mätt efter den säsongen eller om hon bara inte har lyckats hitta formen vet jag inte. Fjolårssäsongen blev ju en så kallad flopp, men att hon kan vinna lopp har hon ju visat.

Andersson satt själv i sulkyn när Ritzo (e. From Above) tog tredje segern i Malin A Karlssons regi i sin senaste start. I kväll blir han andrahandare bakom Pablo Andover i ett voltstartslopp över 2140 meter. Ekipaget startar från spår fem.
– Han var bra senast och travade inte som bäst, han slet en del med travet. Då var han nyskodd och spontant så är känslan att han ska fungera bättre i travet i kväll. Han är vettig ut i volt och det är lite avgörande vad som händer från start och hur det blir kört. Kommer vi före Pablo Andover så blir han svårtuggad. Skulle vi få ett lopp i ryggar i andraspår så är han beroende av tempo hela vägen. Han är inte jättesnabb utan lite mer stark.
– Han ska streckas, precis som mina andra tre.

I den sista avdelningen kör Andersson Enjoy The Life (e. Enjoy Lavec) från spår fyra bakom bilen över kort distans. Hästen har uppfört sig väldigt olika från lopp till lopp. Näst senast så skenade han ifrån sina konkurrenter över medeldistans och höll hela vägen med Mikael J Andersson. 
– Han har gjort likadant för mig någon gång. Det är en svår och speciell häst som egentligen inte har någon broms när han får för sig att springa.
– Det går inte riktigt att räkna på honom. Jag körde honom på Jägersro en gång, då pullade han i 12-tempo första varvet, men nu senast så fick jag istället sitta och köra på honom hela vägen.
Chanserna i kväll?
– Han är väl för stor favorit på strecken, men det är absolut en bra chans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.