Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar Kylin Blom: "Allt var helt perfekt"

I söndags fortsatte segertåget för Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac när de vann Prijs Der Giganten på holländska Wolvega. Travronden träffade Kylin Blom hemma på Gävletravet där han berättade om upplevelsen och om framtiden.

Publicerad:

Motståndet gick inte av för hackor. Bland annat fanns den tidigare Prix d'Amérique-vinnaren Up And Quick med i årets upplaga av Prijs Der Giganten. Det bekom dock varken Oskar Kylin Blom eller Antonio Tabac som noterades för sin sjätte raka seger.
– Det var ett äventyr som var otroligt häftigt. Det var första gången jag åkte så långt för tävling med mycket planering och mycket som skulle fixas. Resan började redan i fredags då vi åkte ned till Malmö och övernattade där. Sedan åkte vi vidare till Holland för ny övernattning och så gick loppet i söndags. Det var en lång resa, men samtidigt otroligt rolig och vi blev väldigt välkomnade i Holland. Allt var helt perfekt, säger Oskar Kylin Blom.

Antonio Tabacs sjätte raka seger togs mot riktigt tufft motstånd.
– Jag tänkte inte så mycket på det under loppets gång, men det är otroligt häftigt att vinna när sådana hästar är med. Och att man själv räckte till mot de kuskarna var med och att jag fick visa att jag har en häst som räcker mot de hästarna. Jag kände mig faktiskt ganska säker i sista sväng. Det var kanske ett av de lättare loppen han fått på sistone och han hade både norsken och tussarna kvar i mål.

Hur mår han så här två dagar senare?
– Han verkar pigg och glad. Han kom hem fem imorse och har varit ute i hagen och skitat ned sig hela dagen. 

Framtiden?
– Vi får se hur han är i veckan. Tar han resan och loppet bra kanske vi testar att vara med i finalerna på Solvalla nästa helg. Sedan tar vi ett lopp i taget. Han får bestämma helt själv.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.