Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Östersundsbossen inför storhelgen: "Är en bonus"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Västerbo Highflyer och Per Linderoth vann Jämtlands Stora Pris förra året. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Två veckor efter Elitloppet är det dags för nästa storlopp på svensk mark. Jämtlands Stora Pris i Östersund inleder Norrlandsturnén och travbanechefen Jan Quicklund är optimist i flera avseenden.

Publicerad:

Åke Svanstedt och Zoogin inledde med att plocka hem de tre första upplagorna av Jämtlands Stora Pris mellan 1995 och 1997. Sedan dess har Victory Tilly vunnit loppet fyra gånger. Nu laddar banan upp för fullt inför årets travfest.
– Det känns både spännande och hoppfullt. Vi har extremt mycket projekt igång och ligger i ett tight tidsschema där vi byter staket, breddar banan över upploppet, renoverar stall och asfalterar ungefär 5000 kvadratmeter på publikplats. Det går verkligen i ett, men samtidigt är det kul, säger Östersunds travbanechef Jan Quicklund.

Vad betyder den här helgen för Östersund som bana och stad?
– Jag brukar säga att en sådan här enskild händelse är bra, men kan man få en kombination av flera blir det en trippeleffekt. Vi har hittat ett bra koncept med kombinationen av V86 och derbyfinalerna i juli och det skapar en travsommarhöjdpunkt här i mellansverige. Det är jätteviktigt och vi märker av ett otroligt stort intresse här i Östersund.

Vilka hästar är klara till huvudloppet?
– Det kan jag inte gå in på ännu eftersom det är mörk anmälan, men jag hoppas och tror att årets lopp ska vara i paritet med premiäråret 1995 när Copiad och Zoogin hade sin drabbning. Det ses nästan som en klassiker i svensk travsport. Jag tror att det kommer bli ett jämnt och bra startfält.

Har du någon drömhäst?
– Generellt sett går det att säga att alla hästar som det spekulerades kring inför Elitloppet vore en fjäder i hatten för oss. Skulle en vinnare som Ringostarr Treb komma hit vore det fantastiskt kul. Jerry har lite hästägare från Jämtland och det är kanske inte helt otänkbart ändå.

Readly Express?
– Eftersom han inte var redo för Elitloppet så kanske inte 14 dagar räcker för att få honom redo. Jag läste dock att hästens nästa stora uppgift är Masters som också går här i Östersund senare i år. Jag är jätteglad om han kommer hit en av gångerna och det är en bonus om han skulle starta i båda loppen.

Vädermässigt har Östersund haft det kämpigt just den här helgen de senaste åren, men i år ser det mer lovande ut.
– Vi har haft makalös otur ett par år. Ifjol var det hyfsat. Nu har vi hett enormt högtryck över Jämtland och det bara att be till högre makter att det fortsätter hålla i sig.

Söndagen 3 juni blir startlistan till Jämtlands Stora Pris med 700.000 kronor till vinnaren helt klar. Loppet går över 2140 meter autostart.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.