Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Östman får köra igen

Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD
John Östman gör comeback i tävlingssulkyn på fredag. Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD

Efter snart två veckors vila från tävlingsbanan är nu Umåkerkusken John Östman redo för comeback. Detta efter att ST nu hävt hans avstängning.

Publicerad:

Det var efter en bilolycka inne på Umåkers stallbacke den 6 mars, med alkohol inblandat från kvällen före, som John Östman stängdes av tills vidare. Det hela utreds fortfarande av polis, men ST har alltså valt att låta John få börja köra lopp igen.
– Svensk Travsport ställde krav på att John Östman skulle genomgå behandling samt inkomma med läkarintyg att han är i fysisk och psykisk balans för att köra lopp igen. Han har nu inlett behandling samt inkommit med utlåtande från läkare. Jag har också själv varit i kontakt med hans terapeut, vilket gör att vi godkänner honom för tävlande, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, till ST:s hemsida.

Redan på fredag kör John Östman fem hästar på Umåker, varav tre är egentränade (Gilmour, Likeonway och Emerald).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.