Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Outsidern: Passar bra på Åby?

Foto:  Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Franske Black d’Avril var en av de första att bli klar för ­Olympiatravet. Sexåringen kommer med en tredjeplats i Prix de Selection senast i raden och har gjort sig känd som en blixt från start.

Publicerad:

Han är knappast någon segerstaplare. Det vittnar enbart tre segrar på 58 starter om. Meriter har han dock. Ocenano Nox-sonen tog en lovande seger som treåring när han plockade hem Prix de l’Etoile före hästar som Billie de Montfort och Brillantissime och inbringade 120.000 euro. Black d’Avril har under stora delar av karriären tränats av Frédéric Prat, men sedan ett par månader är det Philippe Daugeard som har hästen på sin lista.
– Olympiatravet är ett av världens största lopp och jag har bara bra erfarenheter av nordisk travsport. Black d’Avril kom till min träning i samband med hans avelsarbete under våren och det känns som en komplett häst som jag tror kommer passa mycket bra på Åby, sade Daugeard i ett pressmeddelande i samband med att hästen blev klar för storloppet på Åby­ovalen.
Numera har Black d’Avril hunnit att bli sex år gammal. Två starter har det blivit under 2017 med två tredjeplatser som följd. Tredjeplatsen i den senaste starten, i Prix de Selection, gav 33.600 euro och han var då före både Carat Williams och Charly du Noyer i mål. Detta på den fina tiden 1.10,9 över medeldistans. Upprepar han den bedriften i Olympiatravet måste han tas med stor respekt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.